Λύση στην αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς

Εντός της επομένης εβδομάδος θα ενταχθεί το έργο της αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στη δράση 227, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά την σημερινή διευρυμένη σύσκεψη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφιμών, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Ευάγγελου Διβάρη, του Γενικού Διευθυντή Φυτικής Παραγωγής Αντώνη Κουντούρη, εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής, καθώς και των τεσσάρων βουλευτών του Νομού Χανίων κ.κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, Σήφη Βαλυράκη, Ευαγγελίας Κουρουπάκη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων κ. Νικόλαος Δημητρίου Μπομπολάκης, καθώς και τα μέλη κ. Θεόδωρος Σταθάκης (ταμίας) και κ. Κωνσταντίνος Κριμπιζάκης.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν αναλυτικά τα εξής:

1.    Εντός της επομένης εβδομάδος θα ενταχθεί το έργο της αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στη δράση 227, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ.

2.    Η διαδικασία της ανάθεσης της απαιτούμενης μελέτης θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

«Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα μιας δυναμικής καλλιέργειας, όπως η παραγωγή του καστάνου στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και του νομού Χανίων, θα αντιμετωπιστεί οριστικά» δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας.
neatv.gr