Φ.Παρασύρης: Nα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών


Με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και στην Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου ο Βουλευτής Ηρακλείου ζητά να ξεκαθαριστεί άμεσα το τοπίο αναφορικά με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών για το 2012.

Ο κ. Παρασύρης επισημαίνει ότι με βάση τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας ο σχετικός διαγωνισμός επρόκειτο να γίνει μέσα στο 2012.
Εξ’ αιτίας όμως των έκτακτων οικονομικών συνθηκών τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο διαγωνισμός θα αναβληθεί επ’ αόριστο. Με δεδομένο ότι στον εν λόγω διαγωνισμό αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 100.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ο κ. Παρασύρης ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις όποιες αποφάσεις ληφθούν για πραγματοποίηση ή όχι του διαγωνισμού.
Στην επιστολή του ο κ. Παρασύρης επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν τη ζωή τους με βάση την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού και ως εκ τούτου απαιτούν να γνωρίζουν άμεσα τις αποφάσεις του Υπουργείου προκειμένου να προετοιμαστούν εγκαίρως για κάθε ενδεχόμενο.