"Πιστολίδι" για τα βοσκοτόπια!



"Πιστολίδι" και ξύλο "έπεσε" χθες το απόγευμα ... για βοσκοτόπια! Δύο παρέες κτηνοτρόφων συναντήθηκαν χθες, περίπου στις 18.00, στο Φτενούρι, στο Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος και διαπληκτίστηκαν για κτηματικές διαφορές.

Όπως κατήγγειλαν οι πέντε της μίας παρέας, ηλικίας 24, 18, 52, 47 και 21 ετών, δέχτηκαν χτυπήματα με ποιμενικές ράβδους από τους τέσσερις της άλλης "ομάδας", ηλικίας 57, 28, 23 και 25 ετών, με αποτέλεσμα των ελαφρύ τραυματισμό των πέντε αλλά και υλικές ζημιές, ύψους περίπου 2.000 ευρώ σε φορτηγό αυτοκίνητο του 21χρονου.
Ο καυγάς, όμως, είχε και "πιστολίδι", καθώς ο 23χρονος και ο 28χρονος είχαν μαζί τους δύο πιστόλια, τα οποία έβγαλαν και πυροβόλησαν για εκφοβισμό, τουλάχιστον δέκα φορές στον αέρα. Από τον άγριο καυγά, ωστόσο, δε γλίτωσε ο ποιμενικός σκύλος των πέντε κτηνοτρόφων, τον οποίο οι "πιστολέρο" κτηνοτρόφοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν, ενώ κατόπιν εξαφανίστηκαν με φορτηγό αυτοκίνητο.
Σε βάρος των πέντε ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ελαφρές σωματικές βλάβες κατά περίπτωση, ενώ αναζητούνται οι τέσσερις από την άλλη "παρέα". Ενεργείται προανάκριση από Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου.
cretalive.gr