Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας για τις ΑΠΕ



Το θέμα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στην Κρήτη συζητήθηκε κατά την διάρκεια της σημερινής ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Στην επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρης Τσούτσος και η επιστημονική του ομάδα παρουσίασε το ερευνητικό έργο που αφορά την «Ειδική Μελέτη Χωροθέτησης» για βιώσιμη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί, που του έχει ανατεθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. 
Η μελέτη μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την μελλοντική χωροθέτηση των αιολικών πάρκων με στόχο να πληρούνται συγκεκριμένα χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Επίσης ο ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σταύρος Ξηρουχάκης, παρουσίασε τα κριτήρια και τις απαιτήσεις για την προστασία της ορνιθοπανίδας της Κρήτης, τα οποία και λήφθηκαν υπόψιν στην τελική πρόταση από την μελετητική ομάδα.
neatv.gr