Τοπόλια: Έσκασε βράχος μέσα σε σχολικό πούλμαν!

Μόνο στη χάρη της Αγιάς Σοφιάς της οποίας η σκέπη βρίσκεται στο σημείο, αποδίδουν οι κάτοικοι στα Τοπόλια του Δήμου Κισάμου στα Χανιά, το γεγονός ότι δε βυθίστηκε στο πένθος ο Νομός Χανίων.

Το μεσημέρι ένας τεράστιος βράχος κατρακύλησε από την κορυφή της πλαγιάς στο σημείο μετά από τη σήραγγα, έσκασε με πάταγο μέσα σε διερχόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ τρύπησε την οροφή, συνέθλιψε 6 διπλά καθίσματα και εκτοξεύτηκε από την πόρτα του πούλμαν προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, όχι μόνο στην οροφή και στην πόρτα, αλλά και στα κρύσταλλα  των παραθύρων από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Ο οδηγός ο οποίος ουσιαστικά βρισκόταν σε απόσταση τριών μόλις μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, αρκούσαν δηλαδή μερικά μόνο κρίσιμα δευτερόλεπτα για να σκάσει ο βράχος επάνω του και παρ’όλ’αυτά κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του προκειμένου να μην κάνει το ογκώδες όχημα βουτιά στη χαράδρα, από μια στραβοτιμονιά. 
Το πούλμαν, εκείνη τη στιγμή επέστρεφε άδειο στο Καστέλι, αφού πριν είχε μεταφέρει και τους τελευταίους μαθητές στα Εννιά Χωριά..

Στο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά  που συμβαίνουν αρκετές κατολισθήσεις, ευτυχώς αναίμακτα, ενώ ο δρόμος χαρακτηρίζεται ως πρώτος σε επικινδυνότητα, λόγω αυτού του φαινομένου.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΚΤΕΛ αύριο δε θα πραγματοποιηθεί αυτό το δρομολόγιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η Αντιπεριφέρεια Χανίων προτίθεται να κλείσει τη διέλευση, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης εκείνου του οδικού τμήματος απείρου κάλους και πόλου έλξης σχεδόν όλων των επισκεπτών.
Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής ενότητας Χανίων πρέπει οι οδηγοί λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου από Τοπόλια προς Έλος στην περιοχή της σύραγγας Τοπολίων αλλά και λόγω πιθανής πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή και να ακολουθούν εναλλακτικούς δρόμους.
neatv.gr - Βαγγέλης Φυντριλάκης