Ο Ρεθυμνιώτης Κ. Προβιάς, κριτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής επέλεξε τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και διευθυντή του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου Ρεθύμνου Προβιά Νίκο, ως κριτή για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012.

Αυτή είναι ή τρίτη φορά που ο Κ. Προβιάς θα συμμετέχει σε ολυμπιακούς αγώνες μετά από τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).
Ο κ. Προβιάς συγκαταλέγεται στους 24 καλύτερους κριτές ενόργανης γυμναστικής στον κόσμο και είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση αθλητών των εθνικών μας ομάδων τα τελευταία 12 χρόνια ενώ είναι πρόεδρος κριτών ενόργανης γυμναστικής στην Ελλάδα από το 2003. Έχει συμμετάσχει ώς κριτής σε 8 παγκόσμια και 10 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στο προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου (Ιανουάριος 2012) είχε οριστεί υπεύθυνος στο όργανο του δίζυγου, ενώ στο παρελθόν έχει προσκληθεί για να αξιολογήσει εθνικές ομάδες με μακρά παράδοση στο Άθλημα της ενόργανης γυμναστικής όπως η Ιαπωνία και η Ρουμανία.  Στην Ελλάδα είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση των εθνικών ομάδων ανδρών και εφήβων στις οποίες συμμετέχουν και οι
Βλάσιος Μάρας (παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης)
Βασιλειος Τσολακίδης (2ος παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης)
Λευτέρης Κοσμίδης (παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης)
Ελευθέριος Πετρούνιας (3ος πρωταθλητής Ευρώπης) κ.α.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου θα συμμετάσχουν οι έλληνες πρωταθλητές Βλάσης Μάρας, και Βασίλειος Τσολακίδης με ελπίδες για είσοδο στους τελικούς του μονόζυγου και δίζυγου και της κατάκτησης ενός ολυμπιακού μεταλλείου.
neatv.gr