Περίεργη διάρρηξη στο ΚΕΠΠΥΕΛ στα Χανιά

Διάρρηξη από αγνώστους σημειώθηκε προχθές το βράδυ στο Κέντρο Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) του Νομού Χανίων που στεγάζεται δίπλα από το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς.

Οι δράστες, τα κίνητρα των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα, έκαναν άνω κάτω τα γραφεία προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές χωρίς, όμως, όπως ανέφεραν οι υπάλληλοι του Κέντρου να αφαιρέσουν έγγραφα ή τεχνικό εξοπλισμό αλλά ούτε και χρήματα της Υπηρεσίας αφού για λόγους ασφαλείας αυτά δεν φυλάσσονται μέσα στο κτήριο. 
Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι τα γραφεία τους είχαν παραβιαστεί νωρίς χθες το πρωί όταν πήγαν για να εργαστούν.
Οι άγνωστοι φέρεται να μπήκαν μέσα στο κτήριο παραβιάζοντας ένα από τα παράθυρα, ενώ στη συνέχεια άρχισαν το «ψάξιμο» προκαλώντας μεγάλη ακαταστασία.
Παράλληλα, όπως προέκυψε, έκοψαν τα καλώδια από το τηλεφωνικό κέντρο εκτιμώντας πιθανόν ότι το κτήριο διαθέτει κάποιο σύστημα ασφαλείας.  Όπως διαπιστώθηκε οι άγνωστοι δεν αφαίρεσαν μέρος του τεχνικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.).
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργεια εκφοβισμού αφού στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, που υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι, μεταξύ άλλων, η διενέργεια ελέγχων και η είσπραξη για λογαριασμό του Υπουργείου ανταποδοτικών τελών κ.λπ.
Η γεωπόνος και αναπληρώτρια προϊσταμένη του Κέντρου Ιωάννα Ροσμαράκη, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Το πρωί όταν ήρθαμε είδαμε παραβιασμένο το παράθυρο. Είχαν ανακατέψει τα γραφεία αλλά ευτυχώς όχι βασικούς φακέλους δηλαδή των αδειών των παραγωγών μας ή της νομοθεσίας.
Επίσης είχαν ψάξει μέσα στο συρτάρι της συναδέλφου όπου είναι υπόλογος επί των οικονομικών. Δεν ξέρουμε τι ψάχνανε».
Η κα Ροσμαράκη σημείωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία έχει εισπρακτικές αρμοδιότητες δεν μένουν ποτέ χρήματα μέσα στα γραφεία για λόγους ασφαλείας.
«Δεν μένουν χρήματα ποτέ. Το καλό είναι ότι δεν πείραξαν τους υπολογιστές και τα κομπιούτερ και αποφύγαμε τις μεγάλες καταστροφές. Πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο και καλό είναι να γίνει γνωστό αυτό το περιστατικό ώστε να προφυλαχθούν και άλλες υπηρεσίες και να πάρουν τα μέτρα τους», τόνισε η κα Ροσμαράκη.
Να σημειώσουμε ότι στον χώρο κλήθηκαν τόσο η Ασφάλεια Χανίων όσο και η υπηρεσία της Σήμανσης οι οποίες διενεργούν τη σχετική έρευνα.
goodnet.gr