Απ. Αλεξάκης: Το κράτος και οι υπηρεσίες του, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των επενδυτών


 






Το επίσημο κράτος και οι υπηρεσίες του υπονομεύουν την ανάπτυξη και βάζουν εμπόδια σε όποιον Έλληνα θέλει να επενδύσει στον τόπο του, τονίζει ο πρόεδρος του προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού ΙΝΚΑ Απόστολος Αλεξάκης , σε δηλώσεις του στη Ν.Τ.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Αλεξάκη την ίδια ώρα οι πολυεθνικές εταιρείες βρίσκονται στο απυρόβλητο και ανεξέλεγκτες έχουν προχωρήσει σε εισβολή προκειμένου να ελέγξουν την ελληνική οικονομία.
Το μόνο παρήγορο πάντως κατά τον ίδιο είναι ότι εξαιτίας και της κρίσης οι Έλληνες αρχίζουν να αποκτούν καταναλωτική συνείδηση και στρέφονται προς τα ντόπια προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πλέον στη χώρα μας το 87% των καταναλωτών απαντά ότι όταν βρίσκει σε super market ελληνικά προϊόντα τα προτιμά έναντι των αντίστοιχων εισαγόμενων.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά εάν το 20% των εισαγόμενων προϊόντων υποκατασταθεί από ντόπια προϊόντα τότε θα απελευθερωθεί ρευστότητα 10 δις Ευρώ στην Ελληνική Οικονομία.
neatv.gr - Β.Καλογεράκης