Χανιά: Παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι και στα Χανιά, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Χανίων προαναγγέλλει «παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά την ερχόμενη εβδομάδα».
Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ενωσης, Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι «μπροστά σε όσα βιώνουμε και στη νέα αντεργατική λαίλαπα που έρχεται, είμαστε αναγκασμένοι να κατέβουμε στους δρόμους».
Παράλληλα, σημειώνουν ότι «η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας καθημερινά εξαθλιώνεται από την οικονομική ανέχεια, τη φτώχεια. Μπαίνει σε κίνδυνο από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στην υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Καταδικάζουν «τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές γιατί οι συνταξιούχοι όπως και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τον μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους, τα πάντα, συντάξεις, φάρμακα, παροχές κοινωνικής ασφάλισης».
Ζητούν να μη γίνει «καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες, φάρμακα, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, διατάξεων, μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία και την εξαθλίωση».
Χανιώτικα Νέα