Χανιά: Σε άκρως επικίνδυνη κατάσταση η γέφυρα Πατελαρίου


Μπορεί να έχει αποφασιστεί να γίνει νέα γέφυρα, μπορεί να έχει βρεθεί ο εργολάβος, αλλά… ο κόσμος συνεχίζει και διέρχεται από τη σιδερένια γέφυρα, η οποία είναι σήμερα σε άκρως επικίνδυνη κατάσταση.
Από την υπάρχουσα σιδερένια γέφυρα, λοιπόν, έχουν φύγει δύο σίδερα που συγκρατούν τα ξύλα του δαπέδου της. Έχουν σπάσει αρκετά ξύλα σε διάφορα σημεία, ένα εκ των οποίων είναι επικίνδυνο για κάθε δίκυκλο. Οι λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί για να καλύψουν το κενό στην κάθε αρχή της γέφυρας έχουν καμπυλωθεί και ορισμένες γωνίες τους προεξέχουν σημαδεύοντας κάθε διερχόμενο τροχό.
Η γέφυρα απαιτεί επισκευή πριν θρηνήσουμε θύματα ή τραυματισμούς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι ατύχημα, αλλά τραυματισμός εκ προμελέτης, με ευθύνη των αρμοδίων, που, παρά την ύπαρξη του προβλήματος εδώ και καιρό, δεν φροντίζουν για την επισκευή της, έτσι ώστε να είναι σε ασφαλή κατάσταση για τους διερχόμενους έως ότου φτιαχτεί η νέα γέφυρα.

Ας ενδιαφερόμαστε τουλάχιστον για την ασφάλειά μας, οι αρμόδιοι στο καθήκον τους και οι φορτηγατζήδες ας μην περνάνε με 70 τόνους φορτίο, ενώ επιτρέπονται μόνο 25 τόνοι.
Ας κάνουμε τα λίγα που μπορούμε ΤΩΡΑ για την ασφάλειά μας, μέχρι να γίνουν τα καλά και τα μεγάλα, όπως η νέα γέφυρα.
Χανιώτικα Νέα-Δ. Φιλ.