Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Καθηγητής Δ. ΜιχαηλίδηςΤο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγόρευσε τον Καθηγητή Δημήτριο Μιχαηλίδη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Παρασκευή 12 Oκτωβρίου 2012, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.


Ο κ. Δ. Μιχαηλίδης είναι Reader and Honorary Consultant στο Department of Clinical Biochemistry Royal Free Hospital campus, University College London Medical School, University of London.

Στην σεμνή τελετή παραβρέθηκαν και ο Βουλευτής Ηρακλείου κος Μάξιμος Σενετάκης, η κα. Αγγελική Σχοιναράκη, Δημοτικός Σύμβουλος και εκ μέρους του Βουλευτή κ. Κεφαλογιάννη ο κος Νικόλαος Χρονάκης, ο πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αν. Φιλαλήθης, Καθηγητές του Ιδρύματος, φοιτητές και πλήθος κόσμου. Το έργο και την προσφορά του κ. Μιχαηλίδη παρουσίασε ο Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Γανωτάκης. Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος έδωσε διάλεξη με τίτλο: «Η μελέτη GREACE: Ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Η θέση της Ελλάδας στην Ιατρική έρευνα». Ο τιμώμενος μίλησε ως γνήσιος πατριώτης, με θέρμη για τα προβλήματα της Ελλάδος και πως πρέπει να αντιμετωπισθούν από όλους μας. Η αναγόρευση του τιμωμένου πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Κωνσταντίνο Τζανάκη και έλαβε το ασημένιο μετάλλιο του Ιδρύματος με ενθουσιασμό.