Έκλεψαν την προτομη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη



Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται δυστυχώς αποτελεί πραγματικότητα . Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες αφαίρεσαν από το μνημείο που υπήρχε στην θέση Μπαλκόνι Ακρωτηρίου Χανίων, την προτομή του ηρωικού σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του ,
υπερασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.  Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση της προτομής . Την απουσία της προτομής  αντελήφθη πρώτος ο  πρωην Δ/ντης της  ΑτΕ Γιάννςη Πολυράκης , ο οποίος ειδοποίησε την Νέα Τηλεόραση και η Ν.Τ ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές . Η αστυνομία διεξάγει έρευνες στις μάντρες με  παλιοσίδερα , καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο .
Στο σημείο του μνημείου έσπευσαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές των Χανίων , καθώς και ο αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης . Υπενθυμίζουμε πως τα αποκαλυπτήρια της προτομής είχαν  πραγματοποηθεί  στις 20 Μαΐου 2007 στα Χανιά .

Παρέμβαση ΥΠΕΘΑ
 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που έγινε στα Χανιά και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.
Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκηνα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο και να γίνουν παράλληλα, οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη για το συμβάν.

neatv.gr