Προσπάθησαν να κλέψουν και την προτομή της Έλενας Βενιζέλου



Λίγα 24ωρα μετά την αφαίρεση της προτομής του ήρωα Κώστα Ηλιάκη, δύο νέα περιστατικά έρχονται να ταράξουν την τοπική κοινωνία.

Σε προληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Σταδίου Χανίων, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν και την προτομή της Έλενας Βενιζέλου που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Σταδίου. Είχαν κόψει τις μεταλλικές βίδες από τη βάση, αλλά για κάποιο λόγο η δράση τους σταμάτησε. Ίσως να φοβήθηκαν ότι θα γίνονταν αντιληπτοί καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην πόλη.

Οι υπεύθυνοι του ΕΑΚ έδωσαν εντολή να αφαιρεθεί η προτομή της Έλενας Βενιζέλου της μεγάλης ευεργέτιδας του έθνους και να φυλαχθεί μέχρι να βρουν τον τρόπο να την αποκαταστήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.





Δεν ήταν όμως μόνο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι προσπάθησαν με ιμάντα να αφαιρέσουν το άγαλμα που απεικονίζει μια μάνα και ένα παιδί στο μνημείο των Μικρασιατών για να θυμίζει τον ξεριζωμό από την καταστροφή της Σμύρνης. Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ άγαλμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Κισάμου. Προφανώς δεν τα κατάφεραν και έφυγαν άπραγοι.

Τα περιστατικά αυτά έχουν προβληματίσει τις αρχές, δείχνουν ότι υπάρχουν κάποιοι που για λίγα ευρώ δε σέβονται το μνημείο στο οποίο προκαλούν δολιοφθορά, ή ότι πραγματικά η πείνα και η εξαθλίωση έχουν οδηγήσει κάποιους και σε αυτό το σημείο.





neatv.gr   -   Ευαγγελία Ξηρουχάκη