Σημαντική ανακοίνωση προς τους ασφαλισμένους στη "Διεθνή Ένωση" - Τί πρέπει να κάνουν μετά το οριστικό λουκέτο της εταιρείας



Μετά την οριστική ανάκληση λειτουργίας της εταιρείας Διεθνής Ένωση, ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων νομού Χανίων ενημερώνει τους κατόχους οχημάτων που ήταν ασφαλισμένοι στην παραπάνω εταιρεία, να προβούν άμεσα στην ασφάλιση των οχημάτων τους σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.


Δεδομένου ότι από τις 17 Αυγούστουδεν θα έχουν πλέον ούτε την κάλυψη του επικουρικού. Δηλαδή δεν θα παρέχεται καμία απολύτως κάλυψη για το όχημά τους.

Επίσης σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδας οι ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν το ασφαλιστήριό τους, και το ποσό των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί και αναλογεί στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) θα επιστραφεί στους ίδιους τους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον Εκκαθαριστή.

Δεν έχει καμία ευθύνη ή υποχρέωση ο Ασφαλιστής σας να καλύψει την μη δεδουλευμένη περίοδο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον τρόπο που η τράπεζα Ελλάδος κλείνει της ασφαλιστικές εταιρείες που δεν ¨πληρούν¨ τις προϋποθέσεις για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους. Ο ασφαλιστικός πυλώνας θεωρείται πρωτεύων θεμέλιο των οικονομικών συστημάτων όλων των χωρών του κόσμου και γι αυτό το λόγο υπέρ-προστατεύεται και υπέρ-εποπτεύεται. Σε περίπτωση που χρειαστεί να ανακληθεί η άδεια ασφαλιστικής εταιρείας, η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει και να ρυθμίζει την διαδοχή των συμβολαίων άμεσα και δίκαια.(Run-off).

 
Με απλά λόγια να λειτουργεί η εταιρεία χωρίς να έχει το δικαίωμα να εκδίδει νέα συμβόλαια ή ανανεώσεις μέχρις ότου λήξει και το τελευταίο συμβόλαιο και κατόπιν να μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης. Όπως ακριβώς έγινε με την ανάκληση θυγατρικής, μεγάλης Ελληνικής εταιρείας στην Σουηδία, στο πρόσφατο παρελθόν.

Να τονίσουμε ότι κανείς ασφαλιστής δεν θέλει να κάνει συνεργασία με εταιρεία που θα κλείσει. Κανείς ασφαλιστής δεν θέλει να βρεθεί σε δύσκολη θέση, να χάσει πελάτες και να φτάσει στο σημείο να πληρώνει ενδεχομένως και από την τσέπη του χρήματα για να καλύψει τους πελάτες του και να έχει τόσα πολλά προβλήματα, όπως έχουν πολλοί συνάδελφοι που συνεργαζόταν με την Διεθνή Ένωση. Κανείς ασφαλιστής δεν γνωρίζει ποιες εταιρείες θα κλείσουν, μιας και η τράπεζα της Ελλάδος δεν ανακοινώνει τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών τα ελλείμματα των αποθεματικών τους και τυχόν παραβάσεις στις εκκρεμείς ζημίες. Και τέλος κανείς ασφαλιστής δεν μπορεί να βασίζεται στις φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς, για τις εταιρείες που κλείνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ακόμα λειτουργούν και αποζημιώνουν κανονικά τους πελάτες τους.

Εμπιστευτείτε τους Ασφαλιστές σας. Εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας δώσουν το καλύτερο πρόγραμμα στην καλύτερη δυνατή τιμή, που είναι στο πλευρό σας την ώρα του ατυχήματος και αυτούς που κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να εξυπηρετηθείτε τις δύσκολες ώρες των αποζημιώσεων.(Είμαστε οι μόνοι επαγγελματίες που στη δύσκολη στιγμή σας, θα έρθουμε να πληρώσουμε χρήματα σε εσάς, όταν όλοι οι άλλοι μόνο θα παίρνουν).

Κανένα σύστημα διαδικτυακό (internet), κανένα αυτοματοποιημένο ή ¨υποχρεωτικό¨ σύστημα (Bankansurance), δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξυπηρέτηση τουΑσφαλιστικού Συμβούλου.