«Να δείξουμε ότι δεν θα πάψουμε να θυμόμαστε τον Ζαχαρία»

Κάλεσμα στον κόσμο των Χανίων για το παιχνίδι της Εθνικής Νέων με την ομάδα Νέων του Πλατανιά, που γίνεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Ζαχαρία-Ραφαήλ Καραντωνάκη, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γεώργιος Βούρβαχης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο ξενοδοχείο «AKALI» ο κ. Βούρβαχης ανέφερε τα εξής:



«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Εθνική ομάδα Νέων και να τους καλωσορίσω στα Χανιά. Ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή κ. Παχατουρίδη, αλλά και όλη την αποστολή. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας για να βρεθούν εδώ για αυτό το φιλικό παιχνίδι την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο Περιβολίων με την ομάδα Νέων της ΠΑΕ Πλατανιά. Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται μετά από συνεννόηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων και του Πλατανιά στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Καραντωνάκη Ζαχαρία, ο οποίος έφυγε από κοντά μας, πολύ σκληρά, αναπάντεχα σε τροχαίο ατύχημα. Εμείς συνεχίζουμε να τον θυμόμαστε. Πάντα θα τον θυμόμαστε γιατί ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής κι ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Η μνήμη μας είναι γεμάτη με τον Ζαχαρία, με τα στιγμιότυπα που έπαιζε ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό καλούμε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον αγώνα που γίνεται. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Γι’ άλλη μια φορά θέλω να πω ευχαριστώ και στην ΠΑΕ Πλατανιάς και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Εθνική Νέων, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, για να μάθει ο κόσμος και να έρθει στο γήπεδο, να χειροκροτήσει τις ομάδες και να δείξουμε ότι τον Ζαχαρία δεν θα πάψουμε να τον θυμόμαστε. Σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που έφυγε ο Ζαχαρίας και εμείς είμαστε εδώ για να τον θυμόμαστε παίζοντας ποδόσφαιρο».

Εκ μέρους της Εθνικής Νέων μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Παχατουρίδης, που σημείωσε:

«Ο λόγος της επίσκεψής μας δυστυχώς είναι για ένα λυπηρό γεγονός. Αλλά η ζωή τα φέρνει έτσι που κάποια πράγματα είναι λυπηρά και δύσκολα. Εμείς σαν Εθνική Προνέων, γιατί τα παιδιά είναι γεννηθέντα το 1996 , ήρθαμε να παίξουμε με την ομάδα Νέων του Πλατανιά. Είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας μέσα στο καλαντάρι το ποδοσφαιρικό που έχουμε από την Ομοσπονδία. Τα παιδιά αυτά προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά, όπου θα αποτελούν την Εθνική Νέων με παιδιά γεννηθέντα το 1996. Έχουμε το φιλικό με την Αυστρία την επόμενη εβδομάδα με την Εθνική Νέων, τα παιδιά που είναι γεννηθέντα το 1995, που είναι πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στη Βουλγαρία. Εκεί θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, που είναι το elite round. Όλα αυτά τα χρόνια τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά όλες οι Εθνικές ομάδες, Παίδων, Νέων, Ελπίδων, ακόμα και η Ανδρών ξέρετε ότι πάμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω για όλα τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Χανίων, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παλιά»

Για την Π.Α.Ε. Πλατανιάς ο Τεχνικός Διευθυντής-Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Λάμπρος Μαλτέζος δήλωσε σχετικά με τον αγώνα τα εξής:

«Έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε την μικρή αγαπημένη των φιλάθλων, την Εθνική Νέων, για να δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παλικαριού που ήταν στις τάξεις του Πλατανιά και μας τιμούσε με τον χαρακτήρα του και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ένας ποδοσφαιριστής που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Μικτής Χανίων και έφυγε με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Θα πρέπει να έρθουν στο γήπεδο πάρα πολλά παιδιά να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του παλικαριού για ένα συμβολικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό το κομμάτι, να δούνε πόσο οδυνηρό είναι να φύγει ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή και να προσέχουν τη μάστιγα που λέγεται τροχαίο δυστύχημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Χ. γι’ αυτή την πρωτοβουλία και να του πω μπράβο για την πρωτοποριακή κατάσταση που έχει φέρει στα Χανιά, αναφορικά με το ποδόσφαιρο. Στη μνήμη της ΠΑΕ Πλατανιάς και όλων των Χανίων θα υπάρχει πάντα ο Ζαχαρίας-Ραφαήλ και θα θυμόμαστε αυτό το γελαστό παιδί και για τον χαρακτήρα του και για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Εμάς μας λείπει και από εκεί ψηλά που είναι τώρα θα μας βλέπει και θα λέει πάντα πως κάτω έχω φίλους που με θυμούνται».

Τέλος, ο προπονητής της ομάδας Νέων του Πλατανιά, Νίκος Μαναρώλης, έκανε το δικό του κάλεσμα στον κόσμο για το παιχνίδι στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ. Χανίων και του Πλατανιά:

«Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Χ. και Αντιπρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Βούρβαχη, για τις ενέργειες που έκανε για να γίνει αυτός ο αγώνας και τον κ. Παχατουρίδη και τους ποδοσφαιριστές του που μας έκαναν την τιμή να έρθουν γι’ αυτό τον αγώνα. Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα στον κόσμο της πόλης για τον αγώνα, γιατί ο σκοπός είναι ιερός. Πρωτίστως θα πρέπει να έρθει κόσμος στο γήπεδο για να θυμίσει και να θυμηθεί πως έφυγε ο Ζαχαρίας, γιατί πραγματικά όλοι βγαίνουμε στο δρόμο για τις δουλειές μας και συναντάμε καταστάσεις τραγικές. Εγώ τον Ζαχαρία τον είχα σαν ποδοσφαιριστή στην ομάδα πέρσι. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει η μοίρα και πραγματικά όλοι θα πρέπει να έχουμε, και τους συγγενείς μας, και τα παιδιά μας σε εγρήγορση για το τι μπορεί να συναντήσουμε. Ο Ζαχαρίας, πέρα από ποδοσφαιρικό ταλέντο, ήταν ένα παιδί πραγματικά απίστευτο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμάμε τη μνήμη του με τέτοια παιχνίδια και να μην τον ξεχνάμε ποτέ».

Το ματς θα μεταδωθεί ζωντανά από τη ΝΕΑ Τηλεόραση (Τετάρτη, 18.00).


http://www.neatv.gr/