Τι βρήκε η αστυνομία στη.. λέσχη - φρούριο στο Ηράκλειο!


Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο ελέγχων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών έγινε στο Ηράκλειο.
Όπως είχε αναφέρει το CretePlus.gr σε δημοσίευμα πρόκειται για μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αρχές, σε χώρο τζόγου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 35 έως 55 ετών, oι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών και της υγειονομικής νομοθεσίας.



Ειδικότερα, την Παρασκευή (18.10.2013), διενεργήθηκαν έλεγχοι που σχετίζονται με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, από Αστυνομικούς Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Τμημάτων και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, σε καταστήματα πόλεων Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα:

Στο Ηράκλειο συνελήφθη ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβάσεις περί παιγνίων κι ένας 35χρονος ημεδαπός γιατί στερούνταν βιβλιαρίου υγείας, ενώ εντός του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    σαράντα δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
    τρείς οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
    μία ηλεκτρονική μονάδα server ,
    δύο διακλαδωτές διαδικτύου ( internet ),
    πέντε κάμερες καταγραφής εικόνας,
    δέκα εννιά αριθμημένα μπλοκάκια, προοριζόμενα για λαχειοφόρο αγορά,
    το χρηματικό ποσό των 157 ευρώ και
    τρεις σφραγίδες άλλων υγειονομικών καταστημάτων.

Στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 45 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας 51χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος, για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων, λοιπών ειδικών ποινικών νόμων και υγειονομικού κανονισμού. Εντός του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    πέντε Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για την διεξαγωγή των τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων «ΤΡΙΛΙΖΑ και ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» και
    το χρηματικό ποσό των είκοσι πέντε ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αντικείμενα θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση και διερεύνηση.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ρεθύμνου και Ηρακλείου, αντίστοιχα.


creteplus.gr