Χωρίς Δώρο τα Ταξί και στα Χανιά

Χωρίς δώρο στα κόμιστρα των ταξί, για τρίτη συνεχόμενη φορά, προχωρά το Σωματείο Ταξί Χανίων. Σε ανάλογη κίνηση προχώρησαν τα ταξί πέρυσι το Πάσχα αλλά και κατά την τελευταία περίοδο Χριστουγέννων.

Η πρόσφατη απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει θετική απήχηση στον κόσμο.
Η ελάχιστη χρέωση, για το κοντινότερο σημείο μετακίνησης με ταξί στα Χανιά, παραμένει στα 3 € και 39 λεπτά, ενώ από το λιμάνι της Σούδας στην πόλη των Χανίων η ενδεικτική χρέωση είναι στα 11 €.
Με αφορμή τόσο την εορταστική περίοδο του Πάσχα, όσο και την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα, το Σωματείο ταξί Χανίων, αξιολογήθηκε θετικά και από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί ταξί καλούνται προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, να προχωρήσουν στην εγκατάσταση ενός διαχωριστικού στην καμπίνα, με στόχο την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας από επίδοξους εγκληματίες πελάτες.
Το κόστος και η εγκατάσταση του fiber glass, στην καμπίνα του αυτοκινήτου, ανέρχεται στα 500 € περίπου και θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους επαγγελματίες ταξιτζήδες.
Οι οδηγοί ταξί, παραμένουν σκεπτικοί, ενώ τονίζουν πως τουλάχιστον στα Χανιά, δε διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα, που οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι πολύ μεγαλύτεροι.


www.neatv.gr