Πρόγραμμα 40 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Κρήτης

Ένα σημαντικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 40 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Κρήτης παρουσίασε σήμερα το πρωί στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στους δημάρχους των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.

Το πρόγραμμα αφορά 23 δήμους της Κρήτης, οι οποίοι ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να υποβάλλουν τις αρχικές προτάσεις τους.

Όπως είπε ο κ.Αρναουτάκης οι πιστώσεις είναι δεσμευμένες από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και τα έργα αφορούν «σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, οι αναπλάσεις, παιδικοί σταθμοί, ότι μπορεί να γίνει στην ενδοχώρα για να δοθεί μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους.»

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, «στόχος της Περιφέρειας είναι να δοθούν οι εγκρίσεις μέχρι τα τέλη του έτους έτσι ώστε τα έργα να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2012».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να γίνει ισσόροπη κατανομή των 40 εκατ στους 23 δικαιούχους δήμους.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης: «Η αρχική μας πρόταση είναι να κατανεμηθούν περίπου 2 εκατομ ευρώ σε κάθε δήμο , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εάν υπάρχουν και πιο ώριμες μελέτες να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν. Φιλοδοξούμε να αυξήσουμε αυτά τα 40 εκατομ ευρώ.».

Τέλος ο Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα ύψους 3 εκατ. Ευρώ που εκτελεί η Περιφέρεια στον ΒΟΑΚ (για την συντήρηση του φωτισμού, της σήμανσης και των διαγραμμίσεων της εθνικής οδού) αλλά και στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 35 εκατ. Ευρώ για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

neatv.gr - Β.Κ.