"Aναγκαία η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων"

Την ανάγκη τήρησης των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων για την δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων επεσήμανε σήμερα ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. Μάλιστα, στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  έδωσαν τη διαβεβαίωση πως η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο.

Όπως τονίζεται, το «αεροδρόμιο Χανίων “Δασκαλογιάννης” αποτελεί μία στρατηγικής σημασίας υποδομή, πύλη εισόδου και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για το νομό Χανίων και τη δυτική Κρήτη συνολικά. Η κατασκευή νέου αεροσταθμού και πύργου ελέγχου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, αποτελεί έργο πνοής, εξαιρετικής σπουδαιότητας και πρώτης προτεραιότητας».
Παράλληλα, η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε  ως αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων & Πολιτισμού επιστολή της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων που αναδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων καθώς ο τερματικός σταθμός του δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την υπάρχουσα κίνηση.
Όπως τονίζει, η καθυστέρηση υπαγωγής του έργου στο ΕΣΠΑ εγείρει ανησυχίες καθώς η μη εκτέλεσή του θα αποτελέσει εμπόδιο στην ανάπτυξη της Δυτικής Κρήτης.  Η επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων είναι ιδιαιτέρως αιχμηρή αλλά δείχνει τη σπουδαιότητα του έργου για όλη την κοινωνία της Δυτικής Κρήτης.
neatv.gr