Οι Άγιοι Απόστολοι είναι αναπόσταστο κομμάτι του Δήμου Χανίων

«Η περιοχή των Αγίων Αποστόλων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Χανίων και πρέπει να παραμείνει ελεύθερη για κάθε πολίτη».

Το μήνυμα αυτό καλούνται να στείλουν οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες με την μαζική συμμετοχή τους, σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στην περιοχή – με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - ο Δήμος Χανίων, με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σχετικό κάλεσμα απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη , στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων «Χανιά, Ανοιχτή Πολιτεία» Μανώλης Σταματάκης και  «Χανιά 21ος αιώνας» Άρης Παπαδογιάννης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Χανιά Δήμος Ενεργών Πολιτικών» Τάσος Βάμβουκας και «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Παπαντωνάκης καθώς και ο συμπολίτης μας σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης.

«Δήμος Χανίων χωρίς Αγίους Αποστόλους δεν νοείται», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι «με την εκδήλωση αυτή, θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας ως προς την σημασία των Αγίων Αποστόλων για όλους τους Χανιώτες. Για το λόγο αυτό, είμαστε όλοι εδώ, η Εκκλησία, οι δημοτικές παρατάξεις για να απευθύνομε ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση της Κυριακής, η οποία θα περιλαμβάνει  αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες και δρώμενα».

«Όπως ένα σώμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πνεύμονα, έτσι και τα Χανιά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Αγίους Αποστόλους, μία πηγή ζωής και αναπνοής», τόνισε ο κ. Δαμασκηνός, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι η τοπική εκκλησία στηρίζει την όλη προσπάθεια και την εκδήλωση της Κυριακής. «Ο τόπος έχει δηλητηριαστεί από φαινόμενα που δεν μπορούν να συνηγορήσουν σε μία ομαλή ζωή», κατέληξε ο κ. Δαμασκηνός.

«Οφείλομε όλοι με κάθε τρόπο να προστατεύσομε, να προασπίσουμε και να αναδείξουμε την περιοχή των Αγίων Αποστόλων όπως της αξίζει», τόνισε ο κ. Μ. Σταματάκης, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε όλοι εκεί».

«Ο Δήμος Χανίων, εδώ και είκοσι εφτά χρόνια, διαχειρίζεται και έχει την ευθύνη προστασίας  της περιοχής των Αγίων Αποστόλων. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μία σπιθαμή σε οποιονδήποτε. Είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Ο χώρος ανήκει στους πολίτες των Χανίων και σε κανένα άλλο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαδογιάννης.

«Οι Άγιοι Απόστολοι, χώρος ζωτικής σημασίας για τους Χανιώτες πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν  σε όλους τους πολίτες», τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στις ενέργειες που έχουν γίνει από την παράταξή του για το θέμα αυτό (π.χ. συλλογή υπογραφών).

«Η προάσπιση των ελεύθερων χώρων είναι θέμα όλων των Χανιωτών», δήλωσε ο κ. Παπαντωνάκης, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τσιμεντοποίησης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, για να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πνεύμονα της πόλης των Χανίων».

«Είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να βοηθήσει την προσπάθεια του Δήμου», επεσήμανε τέλος από την πλευρά του ο κ. Παπαδουλάκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

07:00 – 10:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων

10.00 – 11.30 Παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης

Μουσικοί:
Φαντάκης Μανώλης, βιολί (6944829710)
Πεντάρης Αρτέμης, Λαγούτο
Μάριος Πετράκης, Αρμόνιο
Γιώργος Καρυωτάκης. κρουστά

Συμμετέχουν οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι:

-Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων
-Τουριστικός Σύνδεσμος Κρήτης
-Παγκρήτιος Όμιλος Βρακοφόρων
-Παραδοσιακός Σύλλογος «Σταυραετοί»
-Χορευτικός  Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»
-Παραδοσιακός Σύλλογος Καθιανών (Ειρήνη)
-Παραδοσιακός Σύλλογος «Φάρος»
-Παραδοσιακός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Η Σκλόκα»
-Παραδοσιακή Παρέα Ελ. Βενιζέλου
-Παραδοσιακός Σύλλογος Νέας Κυδωνίας «Το Ρόδο»
-Παραδοσιακός Σύλλογος «Ονειροκρήτες»
-Παραδοσιακός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Παράδοση»
-Παραδοσιακός Σύλλογος Ελ. Βενιζέλου «Μετερίζι»
-Παραδοσιακός Σύλλογος «Αροδαμός»
-Παραδοσιακός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές»

11.30 – 12.00    Μουσική Συναυλία από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου

12.00 – 13.15    Μουσική Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

13.15     Ομιλία Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη

13.30 – 15.00 Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα ΟΚΤΑΒΑ

Παράλληλα θα αναπτύσσονται οι παρακάτω δράσεις στην ευρύτερη περιοχή:

  • Παιχνίδια στο Άλσος από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών
  • Περιβαλλοντικές δράσεις με καθαρισμό των παραλιών και δεντροφύτετυση με την συμμετοχή σχολείων, Περιβαλλοντικών Ομάδων, Εθελοντών, ΚΑΠΗ, Παιδικών Σταθμών
  • Δρόμος Υγείας
  • Τουρνουά Ποδοσφαίρου
  • Τουρνουά Βόλεϊ στην άμμο (beach volley)
  • Τουρνουά Ρακέτας
  • Χειμερινοί Κολυμβητές
  • Ποδηλασία
  • Περίπατος
  • Έκθεση Εικαστικών από σχολεία

Για Δηλώσεις συμμετοχής:

Αθλητικές Δράσεις Γραφείο Αθλητισμού τηλ: 2821072238
Περιβαλλοντικές Δράσεις Γραφείο Παιδείας τηλ: 2821341621

Επίσης θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από όλη την πόλη και με επιστροφή από Λεωφορεία του Αστικού, Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το Σύλλογο Τουριστικών Πούλμαν και τουριστικά γραφεία.

Ταυτόχρονα θα υπάρχουν και τουριστικά τρενάκια που θα κάνουν βόλτα τους πολίτες στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

neatv.gr