64α Βενιζέλεια: Διακρίθηκε ο Διαμαντάρας


Και μόνο το γεγονός, ότι, με τα χίλια μύρια προβλήματα, διεξήχθησαν τα 64α Βενιζέλεια στίβου στα Χανιά, αποτελεί επιτυχία. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάστηκε στο μήκος των ανδρών, με τη συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα και τον Δημήτρη Διαμαντάρα να στέφεται νικητής.

Ο Διαμαντάρας δεν απογοήτευσε το κοινό των Χανίων και με άλμα στα 8,11μ. πήρε όχι μόνο την πρώτη θέση άνετα, αλλά βελτίωσε και τη φετινή επίδοση του κατά δέκα εκατοστά, ενώ άγγιξε και το ατομικό ρεκόρ του (8,12μ.)
Ο Λούης Τσάτουμας περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 7,89μ. στην επανεμφάνιση του στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του. Ο Μεσσήνιος άλτης δεν αγωνίστηκε για αυτό το λόγο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Όσο για τον Τσάκωνα, δεν έκανε έγκυρο άλμα στις πρώτες τρεις προσπάθειες του και δεν είχε δικαίωμα να συνεχίσει στον αγώνα.
Στα 200μ. νικητής αναδείχθηκε ο 22χρονος Μανώλης Πατεράκης με 21.24 δευτερόλεπτα, ενώ στη δισκοβολία πρώτευσε ο Γιώργος Τρέμος με 58,26μ.
Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης ευθύς αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ελσίνκι, πήρε τη νίκη με ένα και μοναδικό έγκυρο άλμα το οποίο μετρήθηκε στα 16,46μ.
Τέλος στις γυναίκες η Χριστίνα Χαντζή-Νεάγκ τερμάτισε πρώτη στα 400μ. εμπόδια σε χρόνο 58.95.
neatv.gr - Β. Φουντουλάκης