Το φθινόπωρο είναι ... εδώ - Η πρώτη δυνατή βροχή του Οκτωβρίου



Το φθινόπωρο είναι ... εδώ - Η πρώτη δυνατή βροχή του Οκτωβρίου

Η πολυπόθητη... βροχούλα του φθινοπώρου έκανε την εμφάνισή της!

Από νωρίς το απόγευμα και για περίπου 45 λεπτά στο Ηράκλειο δρόσισε και καθόλου δεν έδειξε να ενοχλεί το βρόχινο νερό τους περαστικούς στις πλατείες και τους δρόμους.. Την ίδια ώρα, βέβαια, στα Χανιά η ποσότητα του νερού ήταν πολλαπλάσια αφού υπολογίζεται ότι έβρεχε για περισσότερες από ... δύο ώρες! Σε τρεις περιπτώσεις επενέβη η πυροσβεστική Υπηρεσία για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτια και διαμερίσματα ενώ το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Στο Ηράκλειο, πάντως, το άλλοτε καλοκαιρινό - συχνά ανυπόφορο- καλοκαιρινό σκηνικό έδωσε τη θέση του σε μία πρώτη φθινοπωρινή ... ανάσα!

Η μελαγχολία του Οκτωβρίου ήρθε να αντικαταστήσει την καλοκαιρινή χαλάρωση και ανεμελιά...

Κι όμως, πολλοί Ηρακλειώτες, αν και κράτησαν την ομπρέλα, έβαλαν τα αδιάβροχα, σκέπασαν το κεφάλι τους για να μη βραχούν, δεν δίστασαν να απολαύσουν το βρόχινο "βελούδινο" νερό..

Και για όσους ανησυχούν για τυχόν προβλήματα από τη βροχή, να σημειώσουμε ότι, τουλάχιστον στην ανατολική Κρήτη, ήταν περιορισμένης έκτασης.

Μόνον σε τρεις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες τρεις στα Χανιά

Και επίσημα, λοιπόν, καλό φθινόπωρο!
http://cretalive.gr