Επί τάπητος η... «Κρητική Φιλοξενία»


Συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου με τον Γ. Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Πέτρο Σελέκο.
Ως συνέχεια των κινήσεων και των επαφών που έχει αναλάβει η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ο πρόεδρος κ. Μανώλης Ζερβάκης, συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Πέτρο Σελέκο, παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.


Το θέμα συζήτησης αφορούσε κατ’ αρχήν τον Αναπτυξιακό Νόμο 4146/2013 αναφορικά με τις επενδύσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και επεκτάσεις ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων όταν κατατίθενται με τη μορφή δικτύων συνεργασίας επιχειρήσεων αυτής της κατηγορίας (Cluster).

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πρωτοποριακή προσπάθεια της Ένωσης με τη δημιουργία του πρώτου δικτύου Πανελλαδικά μικρών καταλυμάτων «Κρητική Φιλοξενία», που δίνει δυνατότητες διάχυσης των ωφελειών σε όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτό. Αφορά όχι μόνο τα καταλύματα, αλλά και τους αγρότες, τις μικρές επιχειρήσεις, τα οινοποιεία, τις ελαιοπαραγωγικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια, τα rent a car, αλλά και προσωπικά τα άτομα μικρών κοινωνιών κα.

Ο στόχος είναι τα καταλύματα να διασυνδέονται με μικρούς τοπικούς παραγωγούς και να είναι σε θέση να προσφέρουν προϊόντα, γεύματα και υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας στους πελάτες τους. Ακόμη να κατευθύνουν τους εναλλακτικούς επισκέπτες σε φυσιολατρικό, περιπατητικό, θρησκευτικό και κάθε μορφής εναλλακτικό τουρισμό, με ωφέλειες στις μικρότερες κοινωνίες που σήμερα έχουν περισσότερο από ποτέ, ανάγκη για δουλειές και ανάπτυξη.

Ο Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι εντός του επόμενου 20ήμερου θα καταθέσει σχέδιο νόμου που θα διευκρινίζει τη διαδικασία  που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων ώστε να τύχουν των ευεργετημάτων του παραπάνω Νόμου.


creteplus.gr