Με συλλήψεις η επιχείρηση-"σκούπα" στο κέντρο της πόλης


Με συλλήψεις συνοδεύεται η επιχείρηση εκκαθάρισης του κέντρου του Ηρακλείου από τις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, καθώς (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε σύλληψη επαίτη στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, έξω ακριβώς από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.





Παράλληλα οι κλήσεις πέφτουν "βροχή" για τροχονομικές παραβάσεις. "Επί ποδός" και ο γερανός της Τροχαίας, που σηκώνει οχήματα που έχουν σταθμεύσει παράνομα, ενώ στο στόχαστρο για μία ακόμη φορά βρίσκονται οι επαίτες και οι παράνομοι μικροπωλητές που έχουν κατακλύσει το κέντρο ζητώντας τον οβολό των περαστικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά με αυτό τον τρόπο σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να παρανομούν στο κέντρο μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την εντολή να μην υπάρξει καμία ανοχή.
Οι αστυνομικοί έχουν χωρίσει το Ηράκλειο σε δύο κομμάτια με βάση τη λεωφόρο Δικαιοσύνης και σαρώνουν λεωφόρους, πεζόδρομους, ακόμα και πάρκα, προκειμένου να εντοπίσουν και να βεβαιώσουν τροχονομικές - και όχι μόνο - παραβάσεις.


Μεγάλη έμφαση δόθηκε σε ράμπες αναπήρων και διαβάσεις πεζών, με τους οδηγούς που πιάστηκαν να παρανομούν να έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.




neakriti.gr