Δρομολογούνται λεωφορεία από το Ρέθυμνο προς το αεροδρόμιο των Χανίων

Ξεκινούν πιλοτικά από τα μέσα Φεβρουαρίου τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ από το Ρέθυμνο προς το αεροδρόμιο των Χανίων και αντίστροφα, καθώς η διοίκηση του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που έχει επανειλημμένως καταθέσει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου.


  Χθες, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, η οποία επίσης είχε αποστείλει σχετικές επιστολές για την αναγκαιότητα δρομολόγησης υπεραστικών λεωφορείων από το Ρέθυμνο προς τα δυο αεροδρόμια του νησιού και αντίστροφα, συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ, όπου υπήρξαν δεσμεύσεις ότι με αφορμή τις εκδηλώσεις του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού θα δρομολογηθούν λεωφορεία με απώτερο στόχο τα δρομολόγια να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

  Ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με τη σύνδεση του Ρεθύμνου με το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηράκλειου φαίνεται πως υπάρχουν νομικά εμπόδια, καθώς το αεροδρόμιο του ανατολικού νομού εξυπηρετείται από το αστικό ΚΤΕΛ.

  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπάρχει πάρα πολύ καλή διάθεση από όλες τις πλευρές. Σε ότι αφορά τη δρομολόγηση λεωφορείων από το Ρέθυμνο προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αντίστροφα, υπάρχουν κάποια νομικά κωλύματα, τα όποια προσπαθούμε να δούμε πως θα ξεπεράσουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δέσμευση του ΚΤΕΛ σε ότι αφορά τα δρομολόγια από το Ρέθυμνο προς το αεροδρόμιο των Χανιών και αντίστροφα, τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα. Η γραμμή είναι βιώσιμη ειδικά την περίοδο του καρναβαλιού και το καλοκαίρι. Με το να είμαστε ένας νομός αποκλεισμένος και ακτοπλοϊκά και αεροπορικά θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του νομού και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

  Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή τόνισε: «Ως Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου ήδη από πέρυσι μαζί με το Επιμελητήριο είχαμε στείλει επιστολές και στο ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης και στο ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης για να δούμε το θέμα της απευθείας σύνδεσης των αεροπορικών δρομολογίων με το Ρέθυμνο. Κάναμε μια συνάντηση και το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης υποσχέθηκε ότι πιλοτικά θα ξεκινήσει δρομολόγια. Θα υπάρχει λεωφορείο δηλαδή από το αεροδρόμιο των Χανιών προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα ήδη από τον Φεβρουάριο. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι τα ταξίδια των Ρεθεμνιωτών θα είναι πολύ πιο εύκολα και κυρίως πολύ πιο οικονομικά. Σε ότι αφορά το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης είπαμε ότι θα δούμε κάποια νομικά θέματα που υπάρχουν με το νομικό πλαίσιο, που είναι υπό διεύρυνση».

  Ο κ. Γιάννης Καψανάκης πρόεδρος υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, υποστήριξε πως η διάθεση του ΚΤΕΛ είναι τα δρομολόγια αυτά να έχουν μόνιμο χαρακτήρα, τονίζοντας πως η συχνότητά τους θα είναι ικανοποιητική και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από απαίτηση του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας, κρίναμε σκόπιμο με αφορμή και το καρναβάλι του Ρεθύμνου να ξεκινήσουμε πιλοτικά τα δρομολόγια από το Ρέθυμνο προς το αεροδρόμιο των Χανίων και αντίστροφα. Από την πλευρά του Ηρακλείου εξετάζεται το ζήτημα γιατί υπάρχουν κάτι νομικά κωλύματα. Θεωρώ ότι με αφορμή το καρναβάλι θα ξεκινήσει με ικανοποιητική συχνότητα και σχεδιάζουμε να είναι μόνιμη η λύση αυτή, κάτι που θα φανεί και από τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης».



rethnea.gr