Τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν οι δήθεν φίλοι του

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Τόσο οι Αρχές όσο και οι συγγενείς και φίλοι του νεαρού έχουν επιδοθεί σε κυνήγι στοιχείων ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή τα μέρη όπου σύχναζε ο φοιτητής, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στο διαδίκτυο μέσα από ειδική σελίδα που φτιάχτηκε στο facebook για τον εντοπισμό του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το star.gr, η Σχολή Γαλακτοκομίας του ΤΕΙ των Ιωαννίνων που σπούδαζε ο νεαρός ξεκινά μάλιστα από αύριο επίσημη έρευνα για τον Βαγγέλη.

Συγχρόνως και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ξεκινήσει έρευνα αύριο για να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας εις βάρος του 20χρονου.Φωτογραφία του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη μία ημέρα πριν την εξαφάνισή του αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από συγγενικά του πρόσωπα, σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν πιο αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανές κινήσεις του από την ώρα της εξαφάνισης.


Ζούσε μια κόλαση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο νεαρός φοιτητής βίωνε μια κόλαση στην εστία της σχολής του, αφού ήταν στόχος bullying από συμφοιτητές του και είχε πέσει αρκετές φορές θύμα ξυλοδαρμού.

Μάλιστα, τα περιστατικά αυτά έγιναν αιτία να αλλάξει η συμπεριφορά του Βαγγέλη από πέρσι και να κλειστεί στον εαυτό του, ενώ ζήτησε να φύγει από το δωμάτιο που συγκατοικούσε με δύο συνομηλίκους του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα συμφοιτητών του φέρεται να τον είχε στοχοποιήσει, γατί δεν αποδέχονταν ότι, αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δε μασάει με τίποτα».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο ξυλοδαρμός του Βαγγέλη πριν από περίπου 10 μήνες, όταν τέσσερις συμφοιτητές του τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπάνε λέγοντάς του «εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός».

Μετά το βίαιο αυτό περιστατικό, ο 20χρονος ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σε ένα που δεν είχε συγκάτοικο, αλλά η ψυχολογία του έδειχνε εμφανώς πεσμένη, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση να είχε υποστεί και βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει.

Πηγή από τα Γιάννενα κατέθεσε στην Αστυνομία ότι «οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μία σχολή στο αστικό κέντρο».

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1214574&srv=149