Κλοπές ακόμα και στο πάρκινγκ στο «Βενιζέλειο Νοσοκομείο»!


Πουθενά φαίνεται δεν σταματούν οι σπείρες της λεγόμενης «μικροεγκληματικότητας» στο Ηράκλειο καθώς οι αύξηση των κλοπών δεν περιορίζεται πλέον μόνο σε κατοικίες, καταστήματα ή αφύλακτα πάρκινγκ αλλά ακόμα σε χώρους νοσηλείας…


Ο λόγος για τον χώρο στάθμευσης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, εκεί όπου όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι έχει κατακόρυφα αυξηθεί η εγκληματικότητα, με τις κλοπές από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να είναι ένα συχνό φαινόμενο.

«Συνέβη μέχρι και κλοπή ελαστικών από αυτοκίνητο γιατρού που είχε εφημερία!», λέει ο Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης, σημειώνοντας ότι τα περιστατικά με τις κλοπές έχουν πληθύνει ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο.

«Συνάδελφοι κάνουν παράπονα, έχουν κλέψει αντικείμενα από τα οχήματά τους, ενώ πολλοί πολίτες δυστυχώς έχουν πέσει θύματα της σπείρας που φαίνεται πως δρα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου», καταγγέλλει ο κ. Χονδροζουμάκης επισημαίνοντας πως υπάρχει τουλάχιστον ένα δηλωμένο κρούσμα την εβδομάδα με θύμα κλοπής.

Αναφορικά με την αστυνόμευση ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι η υπάρχουν μεν οι τακτικές, περίπου δύο την ημέρα, περιπολίες των μοτοσικλετιστών της ομάδας «ΔΙΑΣ» η οποία ωστόσο δεν αρκεί για να αποτρέψει τους δράστες. Παράλληλα, στο αχανές και αφύλακτο περιβάλλοντα χώρο του «Βενιζέλειου Νοσοκομείου» δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες ενώ η παρουσία της ιδιωτικής εταιρείας security δεν επαρκεί.

«Γίνονται περιπολίες, η ασφάλεια του νοσοκομείου προσπαθεί για τη φύλαξη αλλά το μέγεθος του εξωτερικού χώρου είναι πολύ μεγάλος για να μπορέσει να φυλαχθεί από το προσωπικό», δηλώνει ο κ. Χονδροζουμάκης επισημαίνοντας πως έχουν γίνει ήδη κρούσης στη διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει δεν μπορούν να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για να εξοπλιστεί επαρκέστερα η φύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι συνιστούν την προσοχή όσων επισκέπτονται το Νοσοκομείο και αφήνουν τα οχήματά τους στον περιβάλλοντα χώρο, τονίζοντας πως θα πρέπει –τουλάχιστον- να μην αφήνουν σε εμφανή σημεία αντικείμενα που μπορεί να «προσελκύσουν» πιθανούς δράστες.

Λ.Σ.
http://flashnews.gr/post/218006/klopes-akoma-kai-sto-parkingk-sto-benizeleio-nosokomeio